söndag 13 november 2011

Mums!

Inför dubbelfirandet av Johan idag så passade vi på att baka lite igår. Supersmarriga dumlekakor, som dessutom var busenkla att göra. Jag tror jag har läst om dessa kakor i nån blogg, och blev sugen på att testa dem själv. Moa och Ella ville så klart hjälpa till! De rullade kakorna och satte i dumlekolor.

Så här såg de ut när de åkte in i ugnen...
och när de kom ut fick en Noblesse smälta på var och en

Sen blev det kak-kalas :)

Om nån vill prova, här är receptet:
Dumlekakor   24 st
Kakdeg
1 dl socker
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 påse Dumlekolor
1 ask Noblesse-choklad
  1. Blanda alla ingredienser till kakdegen. Rulla till 24 st kulor som placeras i varsin aluminiumform.
  2. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degkula.
  3. Grädda i ca 10 min, 200 grader.
  4. Lägg en platta Noblesse på varje kaka direkt när du tar ut från ugnen. Låt svalna innan servering.
  5. Tips! För variation, välj olika smaker på Dumlen och/eller Noblesse.



2 kommentarer:

Emily sa...

de där kakorna är inte att leka med, syndigt goda!

Helén sa...

Håller med! Vi lär absolut baka dem fler gånger :)

Skicka en kommentar