Om man nu skulle bli sugen på att göra fiskgrytan som vi hade till middag idag så kommer receptet här:
Fiskgryta med aioli
1 gul lök
½ fänkål
1 röd paprika
1 msk olivolja
7 dl vatten
1/4 dl tomatpuré
2 fiskbuljongtärningar
2 dl torrt vitt vin (kan uteslutas)
½ kuvert saffran (kan uteslutas)
1 lagerblad
400 g sejfilé (funkar lika bra med torskfilé)
salt
peppar
Gör så här:
Hacka lök, fänkål och paprika. Stek löken i olivoljan så att den blir mjuk. Tillsätt övriga ingredienser, utom fisken. Låt puttra i 20-25 min utan lock. Skär fiskfilén i lagom stora bitar. Sjud fikfilén i grytan under lock i ca 6-8 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd och aioli.
Receptet har jag fått av min lillasyster. Jag blir alltid inspirerad och sugen på att prova på att tillaga något nytt när jag har varit hos henne, som den här sjukt goda grytan. Dessutom är den busenkel att göra. Sköter sig nästan helt själv på spisen, vilket verkligen är ett plus när man är småbarnsförälder :) Vi brukar alltid ha i saffran, men däremot har vi aldrig testat att ha i vin.
Hoppas det smakar!
1 kommentarer:
Kom hit igen vet ja!! Så kan jag bjuda på lite mer mat ;-) Du skulle ju få med dig både honung och rabarber kom vi ju på när du åkt. Så det får allt bli en tur snart till Värmland igen. Och sen så saknar jag ju er såå mycket!! Godnattkram från mig.
// Jesse
Skicka en kommentar