tisdag 5 mars 2013

Hur många penicillinkurer kan man äta innan man blir resistent?

Efter en hel dag på SÖS har vi nu fått en ny penicillinkur till Alice, en remiss till Farsta barnläkarmottagning är skickad och blivit "sjukskrivna" resten av veckan. När läkaren på öron-näsa-hals akuten hade fått sugit bort allt klet ur Alice högeröra kunde hon konstatera att flickstackarn har dubbelsidig öroninflammation. Så givetvis blev det en ny penicillinkur. Spektramox heter medicinen den här gången. Hon tyckte även att vi skulle be om att få ta ett blodprov på Alice så att vi kan kolla upp hennes immunförsvar. Det lär ju var kört i botten för tillfället... Hon menade på att även ifall hon får rör, vilket hon troligtvis kommer att få, så är det stor risk för att hon kommer få öroninflammationer ändå. Att det kommer rinna från öronen på henne. Detta för att hon aldrig hinner återhämta sig helt och bygga upp nåt immunförsvar. Läkaren på Sachsska tyckte ju att vi skulle undvika folksamlingar, så den här läkaren skrev ett vabintyg så att vi med gott samvete kan hålla henne hemma resten av veckan. Medicinen hon fick ska hon ta tre gånger om dagen i 10 dar, så om vi ska kunna följa den ordinationen, måste vi nog va hemma med henne nästa vecka också. Vill helst inte skicka henne till dagis förrän efter påsk! Frågan är bara hur många penicillinkurer hon kan äta innan det är risk för att hon blir resistent? Det här är den sjätte kuren sen i julas! Femte sorten. Är det bara ifall man äter samma sort hela tiden som man kan bli resistent? Som sköterskan jag pratade med på sjukvårdsupplysningen sist sa: "Hon har ju många år kvar att leva!" Nåja, vi får väl hoppas på det bästa och att hon inte blir resistent! Imorgon ska jag i alla fall ringa till Farsta och försöka skynda på den där remissen. Och höra vart jag ska vända mig för att kolla upp hennes immunförsvar. För nu får det va nog med sjukdomar för hennes del!

Det lär förresten bli en härligt stressig morgon här för oss imorgon. Moa ska till Kungsberget och åka slalom med skolan. Bussen går från skolan klockan sju... Och hon behöver ha med sig mat så hon klarar sig hela dagen. Sen ska Ella till en tandläkare i Tyresö klockan 8. Blir en tidig morgon för oss alla! Bara Alice som kan ta det lugnt, men hon lär väl vakna först som vanligt :-)

Igår fick vi äntligt bokat vår resa också! 28 juli sätter vi oss på planet mot Menorca! Ska bli underbart med lite sol och bad och lata dar vid poolen :-D. Som vi ska njuta! Vi bokade på ett hotell som vi tror ska passa flickorna. Bamseklubb, nån klubb för Moa, lekplats, barnpool och precis intill havet. Längtar! Nu ska vi bara fixa pass åt oss allihop, men det tar vi till påsk. En sak i taget. Först måste vi se till att Alice blir frisk!

5 kommentarer:

Fia sa...

Låter lite jobbigt med Alice men så är livet ibland. Vad gäller resistens så var jag också öronbarn och jag knaprade pc kontinuerligt i flera år. I mitt fall då så tål jag inte så många sorter men det biter fortfarande just den sorten mot öronen. Däremot den sorten jag fick för UVIerna tar inte längre. Fast frågan är om et beror på medicineringen eller på nåt annat. Jag tror inte att jag är resistent.

Linnéa har också ätit kontinuerligt för reflux och oändliga doser för öronen och där biter de än:) Jag tror inte du behöver oroa dig faktiskt!

Ta hand om er!

Anonym sa...

Hey there this is kinda of off topic but I was wanting to know if
blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.

I'm starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

Feel free to visit my page: novoline app android free download

Anonym sa...

Excellent pieces. Keep writing such kind of information on your site.
Im really impressed by your site.
Hey there, You have done a great job. I will certainly digg it and individually suggest
to my friends. I'm confident they'll be benefited from this website.


Here is my web site book of ra kostenlos spielen download

Anonym sa...

fantastic submit, very informative. I'm wondering why the opposite experts of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I'm
confident, you have a huge readers' base already!

Also visit my web blog book of ra app kostenlos downloaden

Emily sa...

Nu var det länge sen du uppdaterade! Jag är jättenyfiken på ert nya hus! Kan du inte göra ett husinlägg där du visar lite trevliga bilder osv? ;)

Skicka en kommentar